NH Helpt

Vraag van Martin: Groenliefhebbers/tuiniers gezocht voor Pampus

Online tot 8 oktober 2024

Forteiland Pampus is bekend om zijn prachtige fort (half verzonken in het eiland) en de fantastische uitzichten rondom. In de groene ring die om het fort ligt vinden vogels hun broedplaats en leven vele bijen, vlinders en andere insecten.

Ook is het de plek waarin een groep enthousiaste groenliefhebbers de moes-, kruiden en bloementuin van Pampus bestieren. Iedere dinsdag varen ze vanuit Muiden naar het eiland om daar te planten, te verzorgen en te oogsten. En wat geoogst wordt, belandt in de keuken van de horeca op Pampus.

De gehele moestuin beslaat zo’n zevenhonderd vierkante meter. De bloemen- en kruidentuin staan daar nog los van. Evenals de permatuin, het bosje met geënte shiitake-boomstammen en de paddenstoelenkweek in een van de fortruimtes.

Al met al een prachtig, groen project, dat geheel gerund wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers met groene vingers. Voor deze groep doe ik een oproep. Zij zouden er eigenlijk wat meer handen bij moeten hebben, zodat de tuinen nóg meer kunnen floreren en er nóg meer mooie plannen uitgewerkt gaan worden.

Spreekt dit je aan en heb je tijd en zin om op een stoer en verrassend eiland lekker in de buitenlucht aan de slag te gaan met mooie seizoensgroenten en andere gewassen? Neem dan contact met mij of een van mijn collega’s op!

Wil jij Martin helpen?

Stuur een bericht

In de omgeving

Amsterdam

Vraag van Juliette

Vrijwilligers gezocht

Bussum
Amsterdam